Olimpia Splendid kondicionieri bez āra bloka – mūsdienīgs un efektīvs risinājums telpu atdzesēšanai

Māja elpo

|

|

3 min

Māju pārkaršana nav tikai dienvidu valstu problēma. Vasarā arī Latvijā daudzviet nākas dzīvot un strādāt pārmērīgi uzkarsušās telpās. Vai tie būtu biroji, vai saulē sakarsuši dzīvokļi daudzdzīvokļu mājās, ir skaidrs, ka ilgstoši uzturēties šādos apstākļos nav patīkami, bet senioriem un cilvēkiem ar dažādām saslimšanām nereti pat bīstami veselībai. Tradicionālie kondicionieri ne vienmēr un visur ir uzstādāmi dažādu ierobežojumu dēļ (ēkas funkcijas, atrašanās vieta, nama fasādes izskats u.c.). Tāpēc vietās, kur parastie gaisa kondicionētāji neder, labs risinājums būs Olimpia Splendid piedāvātie Itālijā ražotie UNICO sērijas gaisa kondicionieri bez āra bloka.

Ievērojami lielākas izmantošanas iespējas


Gaisa kondicionieri bez āra bloka nav pēdējo gadu izgudrojums, līdzīgas ietaises ir būvētas jau labi sen. Tiesa, agrāko iekārtu zemā lietderība un limitētā spēja jūtami uzlabot mikroklimatu telpās ilgu laiku neļāva tiem reāli konkurēt ar dominējošajiem, ar āra bloku aprīkotajiem kondicionētājiem. Mūsdienās, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, situācija ir mainījusies. Arvien vairāk cilvēku vēlas nodrošināt patīkamu klimatu telpās arī gada karstākajās dienās, taču ne visās ēkās āra bloku dažādu iemeslu dēļ ir iespējams uzstādīt. Tie var būt gan konstruktīvi, gan arhitektoniski ierobežojumi, kas īpaši izplatīti vecpilsētās u.c. vietās, kur ēku fasāžu izskatam pievērš ļoti lielu vērību. Šādos gadījumos neaizvietojams risinājums ir izvēlēties uzstādīt jaunākās paaudzes kondicionierus bez āra bloka. Olimpia Splendid gaisa dzesēšanas iekārtas neietekmē ēkas ārējo izskatu, tāpat ir lielākas izvēles iespējas to izvietošanai telpu iekšienē. Šādus kondicionierus var uzstādīt dažādās vietās – gan zem loga, gan blakus tam, gan tuvāk griestiem. Vienīgais nosacījums – jābūt ēkas ārsienā. Nepieciešams veikt tikai divus urbumus, kurus pēc tam aizsedz ar restītēm, un tie fasādes izskatu praktiski neietekmē.

Olimpia Splendid kondicionieru uzstādīšanas iespējas

Modeļi paredzēti dažāda lieluma telpu atdzesēšanai


Ir pieejami dažādi Olimpia Splendid UNICO gaisa kondicionētāji bez āra bloka. Tie savā starpā atšķiras vispirms jau ar elektroenerģijas patēriņu un reizē arī ar veiktspēju jeb dzesēšanas jaudu. Olimpia Splendid iekārtu elektroenerģijas patēriņš ir no 0,5 līdz 1,2 kWh, bet dzesēšanas jauda jaunākajiem modeļiem sasniedz 3,1 kW. Pieejamie Olimpia Splendid kondicionieri bez āra bloka paredzēti 10 – 40 m2 lielu telpu atdzesēšanai. Tiesa, jāņem vērā ne tikai platība kvadrātmetros, bet arī griestu augstums, lai varētu precīzi noteikt telpas tilpumu un piemeklēt atbilstošu iekārtu. Izvēli var ietekmēt arī ēkas stiklojums (logu platība, tāpat ēnojums) un siltumizolācija, no kuras atkarīgs, cik lielā mērā telpas uzsilst no pašas būves konstrukcijas. Uzstādot vairākus kondicionierus (pēc līdzīga principa kā radiatorus), iespējams nodrošināt arī platības ziņā lielāku telpu atdzesēšanu. Modeļi atšķiras arī pēc dizaina, tāpat ir pieejami PRO versijas agregāti, kas ir visjaudīgākie un paredzēti lietošanai lielākās telpās un/vai ātrākai telpu atdzesēšanai. Nekādu citu ierobežojumu, tostarp pēc telpu funkcijām vai izmēriem, nav – šos kondicionierus var uzstādīt guļamistabās, dzīvojamās istabās, birojos, darbnīcās vai citiem nolūkiem paredzētās telpās.

VAI

Palīdz uzsildīt telpas vēsākā laikā


Olimpia Splendid UNICO gaisa kondicionieri ir viegli, plāni, darbojas pietiekami klusi. Tā kā šīm iekārtām abi bloki atrodas telpu iekšienē, ražotājs ir īpaši piestrādājis, lai samazinātu darbības troksni. Šie kondicionieri izceļas arī ar vienkāršu un ātru uzstādīšanu. Pateicoties tam, arī montāžas izmaksas ir jūtami zemākas nekā parasto telpu dzesēšanas iekārtu gadījumā. Tāpat atkrīt vajadzība veidot garus plastmasas “penāļus”, kuros noslēpt uz āru ejošos vadus. Šie gaisa kondicionieri ir aprīkojami arī ar attālinātās vadības iespēju, kas ļauj ērti uzraudzīt un regulēt to darbību.


Visiem modeļiem ir iespējams izvēlēties versiju, kurā kondicionieris spēj darboties arī kā gaiss – gaiss tipa siltumsūknis. Šāds agregāts spēj veikt papildu funkciju, nodrošinot iespēju ne tikai atdzesēt telpas vasarā, bet vēsā laikā – arī uzsildīt. Tas spēj darboties kā pilnvērtīgs un efektīvs sildītājs līdz pat āra temperatūrai -15°C. Siltumsūkņa sniegtās iespējas galvenokārt noder starpsezonā, kad telpu pamatapkure nav ieslēgta. Šāds energoefektīvs risinājums ļauj nodrošināt optimālu temperatūru telpās jebkurā gadalaikā.


Energoefektivitātes ziņā Olimpia Splendid UNICO gaisa kondicionieri bez āra bloka līdzinās tradicionālajiem agregātiem. Šajā ziņā nekādu atšķirību nav. Tāpat iespējams iegādāties arī mobilos jeb portatīvos kondicionierus. To darbības nodrošināšanai nepieciešams veikt tikai vienu urbumu ēkas ārsienā, un šīs iekārtas nav piesaistītas konkrētai vietai, tās pēc vajadzības var pārvietot uz dažādām ēkā esošām telpām. Vienīgi jāatzīmē, ka to veiktspēja ir zemāka nekā stacionārajiem kondicionieriem.

VAI


Olimpia Splendid gaisa kondicionieri un ventilācijas iekārtas


Olimpia Splendid ir viens no pasaules līderiem gaisa kondicionēšanas, apkures, gaisa apstrādes un hidronikas sistēmu jomā, pateicoties saviem unikālajiem un inovatīvajiem produktiem.


Jau vairāk nekā 60 gadus Olimpia Splendid piedāvā savus Itālijā ražotos produktus starptautiskajos tirgos vairāk nekā 45 valstīs.


Uzzini bezmaksas risinājumu, no mūsu speciālistiem, jūsu telpām - izvēlies vienu no zemāk esošajām pogām - "Uzzini risinājumu" vai "Zvaniet mums".


VAI