Kā novērst pelējumu? Lūk, konkrēts līdzeklis un soļi!

Daudziem no mums ir nācies saskarties ar problēmām, ko dzīvojamās un citās telpās rada pelējums. Appelējušas sienas, logi, kakti, ūdens un kanalizācijas caurules – pelējuma sēnīte parādās un ieviešas gandrīz visur, kur ir pārāk mitrs, vai arī telpās ir pārāk augsts mitruma līmenis.

Ja pelējumam ļauj attīstīties un izplatīties, tas var ne tikai negatīvi ietekmēt cilvēku veselību, bet arī bojāt dažādas ēkas konstrukcijas. Lai to nepieļautu, būtu svarīgi telpas regulāri vēdināt, bet gadījumos, kad liksta jau piemeklējusi jūsu mitekli, lieti noderēs augstas efektivitātes līdzeklis pelējuma likvidēšanai Brillux Antimuffa 3430.

Līdzeklis efektīvai pelējuma novēršanai.

Ķīmiskie līdzekļi palīdz iznīcināt pelējumu un tā atstātās pēdas

Parasti cīņā ar pelējumu ķīmiskie tīrīšanas līdzekļi tiek izmantoti gadījumos, kad nekas cits vairs nepalīdz. Tomēr mūsdienu tirgū ir pieejami daudzi un dažādi līdzekļi, kuru efektivitāte mēdz būtiski atšķirties, atsevišķi no tiem var būt domāti lietošanai ārā, bet ne iekštelpās, tādēļ pirms iegādes būtu svarīgi noskaidrot, vai konkrētais līdzeklis ir piemērots lietošanai attiecīgajā situācijā.

Šoreiz stāsts būs par profesionālo pelējuma likvidēšanas līdzekli Brillux Antimuffa 3430, kam piemīt vairākas priekšrocības, salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem ķīmiskajiem līdzekļiem. Vispirms, tā ir ļoti augsta efektivitāte. Brillux Antimuffa 3430 ir profesionāls, ļoti iedarbīgs un iznīcina pelējumu un tā pēdas pat ļoti ielaistos gadījumos, tāpat tas ir piemērots iekštelpām. Taču to, tāpat kā jebkuru citu, ir svarīgi pareizi izmantot.

Svarīga priekšrocība izmantošanai iekštelpās ir gandrīz jebkādas smaržas trūkums. Kamēr citi līdzekļi mēdz radīt specifiskas ķīmiska rakstura dvakas, Brillux Antimuffa 3430 radītā smarža ir gandrīz nejūtama.

Brillux Antimuffa 3430 attīra ļoti ātri un efektīvi

Izmantojot šo līdzekli, telpu tīrīšanu iespējams veikt ļoti ātri un efektīvi. Tā pamatā ir profesionāliem nolūkiem izstrādāta ķīmija, kas teicami veic savu tiešo uzdevumu – iznīcina pelējuma sēnīti – un iedarbojas ilgstoši. Tas ir izsmidzināms, iznīcina sēnīti visdažādākajās vietās – uz krāsojuma, tapetēm, flīžu šuvēs, elastīga materiāla savienojumos, logu ailēs, istabās, virtuvē, vannasistabā, pagrabā u.c.

Pelējuma pārņemtās virsmas nepieciešams apsmidzināt no 5-10 cm attāluma. To nepieciešams veikt tik daudz, lai virsma kļūtu viegli mitra, bet netecētu (1-2 pūtieni uz vienu vietu). Jau pēc neilga laika būs novērojamas krāsu izmaiņas, kas liecina par līdzekļa iedarbību. Nepieciešamības gadījumā, ja uz virsmas ir daudz pelējuma, vai nav pārliecības, ka visa virsma ir saņēmusi pietiekamu daudzumu līdzekļa, ieteicams apsmidzināšanu veikt atkārtoti.

Brillux Antimuffa 3430 arī ieteicams izmantot pirms dažādu remontdarbu veikšanas, jo īpaši vietās, kur jau ir bijis pelējums vai pastāv augsts tā parādīšanās risks. Virsmu apstrādi ar līdzekli veic pašā sākumā, pirms gruntēšanas un visu pārējo darbu veikšanas. Arī tapešu maiņas gadījumos, ja vecās tapetes ir skāris pelējums, pēc to noņemšanas un pirms jaunu tapešu līmēšanas attiecīgās vietas ir jāapstrādā ar Brillux Antimuffa 3430. Tas novērsīs risku pelējumam pārnesties uz jaunajām tapetēm.

Tāpat gadījumos, ja ir novērojama logu svīšana (kas liecina par paaugstinātu gaisa mitrumu telpās), pirms visu problemātisko vietu gruntēšanas labāk tās apstrādāt ar šo līdzekli.

Apstrādātās vietas nedrīkst mitrināt

Pēc pelējuma skarto vietu apsmidzināšanas līdzeklim jāļauj iedarboties un nožūt. Parasti tas aizņem ne vairāk kā 2 – 3 stundas. Tādēļ vismaz tik ilgu laiku nepieciešams atvēlēt iedarbībai, ar 10-15 minūtēm nepietiks. Principā, jo ilgāks šis laiks, jo labāka efektivitāte. Taču pēc tam galvenais ir nemazgāt apstrādātās vietas, neizmantot kaut vai mitru lupatiņu, bet vienkārši noņemt pelējumu un tā pēdas, notīrīt virsmas ar kādu sausu, mīkstu materiālu.

Tas ir svarīgi tāpēc, lai nedotu sēnītes sporām otru iespēju attīstīties, jo tām ir nepieciešams tieši ūdens. Tieši tādēļ ir svarīgi veikt tikai sausu tīrīšanu.

Pudeli nepieciešams turēt cieši noslēgtu

Jāatceras un jāievēro vēl viens būtisks Brillux Antimuffa 3430 lietošanas noteikums – pēc visu darbu pabeigšanas smidzinātāju nepieciešams noņemt nost no pudeles, rūpīgi izskalot un piestiprināt pie pudeles tam īpaši paredzētā vietā, bet pašu pudeli aizskrūvēt ar šim nolūkam paredzētu korķi. Tas nepieciešams tādēļ, ka pretējā gadījumā pa smidzinātāja caurulīti, lai kā smidzinātājs būtu aizvērts („off” režīmā vai citādi aiztaisīts), aktīvā viela izgaro, un laika gaitā līdzeklis zaudē savu efektivitāti.

Lai nenāktos vilties, šis noteikums jāievēro, tāpat nevajadzētu pirkt šo līdzekli ar jau uzliktu smidzinātāju, jo tas signalizē par to, ka konkrētais piedāvājums nav oriģināls, bet, iespējams, kaut kāds pakaļdarinājums.

Ko vēl darīt, lai novērstu pelējumu?

Kā jau raksta sākumā minējām, šis līdzeklis ir ideāls, lai iznīcinātu pelējumu, taču pelējums ir paaugstināta mitruma sekas. Lai pelējums neveidotos atkārtoti, ir jānovērš pārmērīga mitruma veidošanās cēloņi un jāuzlabo gaisa apmaiņa telpās. Vairāk par šīm tēmām lasiet citos rakstos.